10.2.05

Stoofvlees

Hugo Camps vindt het in de Morgen van 10/02/05 nodig om het Limburgs kamerlid Swennen eens lekker af te zeiken omwille van z’n voorstel om duurzame relaties na bv. 15 jaar te belonen met een financiële bonus.
Voor de heer Camps is het haast een inbreuk, niet alleen op de goede smaak, maar evenzeer tegen fundamentele mensenrechten.
Want de premie van 250 € volstaat amper voor een schotel stoofvlees, een aalmoes dat hoppescheuten, als symbolen van Vlaamse culinaire rijkdom, onbereikbaar maken...
Weg dus met dergelijke aalmoezen?
Trouwpremie: hemeltergend want nauwelijks voldoende om 1 designstoel aan te schaffen...
Geboortepremie: dekt amper de kosten voor suikerbonen, zonder amandelnoten wel te verstaan...
Kindergeld: merkkleding kopen voor je spruiten? Vergeet het!
Studiebeurzen, syndicale premies, ... hoelang moet het lijstje worden?
Maar dan kijk ik even na wat een samenwonende werkloze maandelijks als uitkering krijgt: 381,68 €. Weinig verbeelding is nodig om te weten dat iemand in die situatie heel blij zou zijn met zo’n extraatje( 65% bovenop het vervangingsinkomen) en niet zou treuren dat het hoppescheutenseizoen net voorbij is... er zijn essentiëler dingen in het leven of kan de heer Camps deze mensen met goede argumenten overtuigen van het tegendeel?
En dat is de kritiek die je kan hebben op het Valentijnsvoorstel van Swennen: i.p.v. goedkope media-aandacht te zoeken, zou hij beter z’n energie steken in het behoud, de verbetering en het verfijnen van ons sociaal zekerheidsstelsel. Dan speel je tenminste de bal en niet de man... of zijn coach!
En als het een eerlijk voorstel zou zijn, kan en moet je je zelfs afvragen of zo’n idee niet voortkomt uit een conservatieve reflex: want na het pleidooi voor volle kerken is de hang naar restauratie van de levenslange huwelijkstrouw een kleine stap...

Geen opmerkingen: