2.9.06

Kwestie van overleven.


Kwestie van overleven. Geen stem voor extreem-rechts

Kwestie van overleven reikt argumenten aan om niet voor extreem-rechts te stemmen. het thema. Wanneer op het werk, bij vrienden of familie aan bod komt, kan je jouw keuze om niet voor extreem-rechts te stemmen, motiveren.

Deze campagne is een initiatief van de Humanistisch-Vrijzinnige Vereniging (HVV). Met Kwestie van overleven ondersteunt HVV al wie zich in het debat wil mengen.

Als symbool kiest Kwestie van overleven de rode driehoek. In de nazi-concentratiekampen moesten politieke gevangen en leden van het verzet een rode driehoek dragen. Vandaag symboliseert diezelfde driehoek het afwijzen van extreem-rechts.

Waarom voert HVV actie? Lees het hier.

Wat kan je doen?

De website www.rodedriehoek.be bezoeken om je te informeren, een bestelling te plaatsen of de actie moreel steunen door het gouden boek te tekenen als individu of als organisatie. Heet gastenboek komt weldra online.

De rode driehoek aanschaffen en dragen waarmee je toont dat je je niet kan vinden in het gedachtengoed van extreem-rechts. Je kan de pins bestellen via het bestelformulier op de website of via een e-mail naar rodedriehoek@h-vv.be of door een telefoontje naar 03 233 70 32. Een rode driehoek met folder kost 1 euro.

Zelf of als vereniging de rode driehoek mee helpen verspreiden en zo de campagne verder uitdragen. Wie wil meewerken aan de verspreiding kan zich aanmelden op rodedriehoek@h-vv.be. We nemen dan contact met je op om concrete afspraken te maken.

Heb je zelf een website of weblog, dan kan je de campagne promoten door onze website te vermelden en er een link naar te leggen.

Je kan HVV ook helpen door het storten van een gift op rekening 068-0614630-65 van HVV vzw. Giften van minimaal € 30 krijgen een attest voor een fiscaal aftrekbare gift. Vermeld in de mededeling dan ‘Gift'.

Wat is HVV?

De Humanistisch-Vrijzinnige Vereniging (HVV) motiveert mensen om vrij te denken en een eigen mening te formuleren. We denken zonder dogma’s, zonder boek en zonder leider. HVV staat kritisch tegenover de oneliners in de media, denkt na over zingeving en het belang van pluralistisch onderwijs.

Ben je geïnteresseerd in HVV? Vraag dan meer informatie op info@h-vv.be. Wil je zelf vrijwilliger worden, en je inzetten om het maatschappelijk debat zinvol te laten verlopen? Mail dan naar bjorn.siffer@h-vv.be. Op www.humanieuws.be kan je reageren op berichten over informatie, zingeving en onderwijs. Je kan je er ook inschrijven voor de maandelijkse nieuwsbrief. Wil je meer weten over de nieuwsbrief, mail dan naar rodedriehoek@h-vv.be.

Geen opmerkingen: